Σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι!!!

Εδώ και καιρό ωρίμαζε μέσα μου η ιδέα της δημιουργίας ενός ιστολογίου που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος γόνιμης ανταλλαγής ιδεών και διανοημάτων. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριές μου (και όχι μόνο), με την προσδοκία να λειτουργήσει ενισχυτικά στο διάβασμά τους, αλλά και να εγκαινιάσει έναν περισσότερο διαδραστικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας. Απευθύνεται, όμως, και σε όλους εκείνους που επωμίζονται την παιδαγωγική ευθύνη για τη διδακτική προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία
......"Ελληνες ποιητές"
Ελάχιστοι μας διαβάζουν

ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας

μένουμε αδικαίωτοι κι αχειροκρότητοι

σ' αυτή τη μακρινή γωνιά

όμως αντισταθμίζει που γράφουμε ελληνικά.

Κώστας Μόντης
Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες 2015: Προτεινόμενο θέμα για το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης: Το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής

Εν αναμονή των Πανελλήνιων Εξετάσεων, εγκαινιάζουμε μία σειρά από δημοσιεύσεις επίκαιρων θεμάτων προβληματισμού για το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης, το οποίο εν πολλοίς αποτελεί τον μόνιμο βραχνά των υποψηφίων μας λόγω της ευρύτητας του περιεχομένου του. 

 ΘΕΜΑ

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning το σχολείο σας έχει εγκαινιάσει διαδικτυακή συνεργασία με ένα αντίστοιχο σχολείο του εξωτερικού, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τον γόνιμο προβληματισμό μαθητών και εκπαιδευτικών γύρω από το ζήτημα της κρίσης που διέρχεται η παιδεία, με ένα από τα βασικά συμπτώματα το φαινόμενο της αυξανόμενης μαθητικής διαρροής. Ως μέλη, λοιπόν, της διαδικτυακής αυτής κοινότητας μάθησης, αποφασίζετε να αναρτήσετε στο επίσημο ιστολόγιο που έχετε δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό ένα άρθρο, με το οποίο θα εκφράζετε μύχιες σκέψεις και συναισθήματα αναφορικά με τους παράγοντες που επιτείνουν το φαινόμενο και ενδεχόμενες  προτάσεις για την αντιμετώπισή του.  Το άρθρο σας να μην υπερβαίνει τις 600 λέξεις. 

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση στάθηκε σχετικό άρθρο με τίτλο: «Λείπουν» 16.000 παιδιά από τις σχολικές αίθουσες, από το οποίο μπορεί να αντλήσει κανείς επιχειρήματα, προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου